Nieuwsbrief

Kerstmannen.jpg

Beste mensen

Wij nodigen u uit om te komen kijken naar onze nieuwe stal, stal??

Ja, vroeger was onze galerie met poppenhuisminiaturen, een paardenstal met 3 stallen. We vonden in dit geval “de 4de stal” een toepasselijke naam voor het nieuw aangebouwde schuurtje. De bedoeling was om de schuur te gebruiken voor berging van allerlei tuingereedschap, tuinstoelen, etc. Maar, toen enkele weken geleden het schuurtje buitenom gebeitst was en enige verlichting was aangelegd, kwam Hanneke op het idee, er tijdelijk een andere invulling aan te geven. Welnu, de 4de stal is inmiddels omgetoverd tot een sfeervolle open kerststal.

Wat is er zien?

Er staat een verzameling van ongeveer 75 kerststallen waaronder vele miniatuurstalletjes. Het ontstaan van deze collectie dateert van zo’n 50 jaar geleden toen Hanneke een Deense kerststal kocht. Deze stal is jaren achtereen op school gebruikt om aan de hand van deze stal “het Kerstverhaal” aan de leerlingen te vertellen. Van lieverlee kwamen er elk jaar tegen de Kerst weer nieuwe stalletjes bij. Zo is in Oudehorne een verzameling kerststallen geboren.

Bij inkopen voor de Galerie trof ik op menig handelsbeurs o.a. mooie kerstmannen aan. Door elk jaar 1 of meer bijzondere kerstmannen te kopen, staat er nu ook een prachtige collectie uitgestald in de 4de stal.

In deze 4de stal is alles alleen te bekijken. Hier is dus geen verkoop. Bent u uitgekeken, dan verwelkom ik u graag in de naast gelegen galerie waar wel kerstmannen, kerststalletjes etc. te koop zijn. Beide locaties zijn verwarmd, er zijn zitjes, maar in de 4de stal is een warme jas wel aangenaam. Wij hopen u binnenkort te ontmoeten en wensen u veel kijkplezier.

Met vriendelijke groet,

Sietze en Hanneke Hofstra

 

<Terug>